Obserwatorzy

sobota, 7 lipca 2012

Klopsy z kalafiora






Przepis :

1 kalafior
1 pęczek zielonej cebulki
1 mała bułka
2 jajka
sól, pieprz do smaku
bułka tarta
olej


Bułkę namoczyć w zimnej wodzie i odcisnąć. Kalafior ugotować na półtwardo, odsączyć. Gdy ostygnie rozgnieść w misce, dodać resztę składników i przyprawy. Wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt luźne  dosypać trochę bułki tartej. Klopsy  delikatnie obtaczać w bułce tartej i piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  

Podawać z ziemniakami i mizerią.  

Takie klopsy są smaczne  na ciepło i na zimno.

SMACZNEGO  !

MIŁEGO DNIA :)))))))))

19 komentarzy:

  1. Bardzo pysznie wyglądają ... mniam, mniam.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super. Wykorzystam, wszak nadal nie jem mięska.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie sie prezentuje. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. POZDRAWIAM SERDECZNIE ŻYCZĘ MIŁEGO WEEKENDU
    ŻYCZĘ PRZEMIŁYCH DNI WAKACYJNYCH I MIŁEGO WYPOCZYNKU

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepis dlamnie bo ja bezmięsna.Dzięki,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawa propozycja.Na pewno skorzystam:)
    Dzięki i pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Ça a l'air bien bon...
    Bon Dimanche.
    Anna

    OdpowiedzUsuń
  8. Życzę Ci dzisiaj wieczoru Cudownego.
    By Szczęście było u boku Twego!
    Pozdrawiam cieplutko...

    OdpowiedzUsuń
  9. Halinka kotlety z kalafiora są przepyszne bo mają taki specyficzny smak (ja uwielbiam to warzywo). Czasami jak mi kalafior zostanie z obiadu to panieruje różyczki tak jak kotlet i smażę na oleju, tez bardzo dobrze smakuje:))

    OdpowiedzUsuń
  10. Hallo Halinka
    te klopsy z kalafiora musze zrobic dawno tych klopsow nie jadlam.
    zrobilas mi smaku
    spokojnej nocy
    Gruß Katrin

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam Halinko bardzo serdecznie. Nigdy nie robiłam klopsów z kalafiora, ale powiem Ci, że wyglądają apetycznie. Muszę wypróbować, bo to sezon...dzięki za przepis. Pozdrawiam i buziaki ślę!!!!

    OdpowiedzUsuń
  12. mniami..musze wyprobowac..Pozdrawiam, Ula

    OdpowiedzUsuń
  13. świetnie wyglądają i tak samo muszą smakować;D

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja w sezonie kalafiorowym robię takie kotleciki ale dodaję troszkę keczupu ostrego podnosi smak kotlecików,życzę smacznego pozdrawiam Małgosia.

    OdpowiedzUsuń
  15. Super pychotka, uwielbiam je! W sezonie kalafiorowym nawet dość często je robię. Zrobiłaś mi smaczka i chyba jutro będą takowe na obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  16. pyszności :) też czasem takie robie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za każdy komentarz. Pozdrawiam i zapraszam ponownie!!!